Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pálffy Pince, Köveskál, Balaton-felvidék

Köveskál utolsó épülete Mindszentkála és Szentbékála felé Pálffy Gyula pincéje. Mi mindig is szerettük ásványos, rusztikus, olykor mediterrán hangulatú borait, fűszernövényekkel, levendulával körbevett borteraszát, sőt még Gyula kicsit nyers stílusa is jól állt az imidzshez. Persze mindig meg is álltunk nála egy-két pohár jó Olaszrizlingre, ha a Káli-medencében bringáztunk...teljesen olyan volt, mintha Provence-ban lennénk. Szerencsére már nem kell eltekerni Köveskálig, hogy Pálffy borokat kóstoljunk, elég csak kattintani vagy benézni az üzletbe.

Gyula már a negyedik generáció a Pálffy családban, aki szőlővel foglalkozik a Káli-medencében, összesen 16 hektáron. Fő fajtája természetesen az Olaszrizling, de megtalálható nála a Szürkebarát, a Tramini, a Juhfark, a Furmint, a Cabernet, a Syrah és Pinot noir is. A szőlő növényvédelme során nem használ kemikáliákat, csak az organikus szőlőtermesztésben engedélyezett ként és rezet, kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat alkalmaz. Nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírószert. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítja be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudja szüretelni. boraiban erősen megjelenik a vulkanikus talajból származó ásványianyag tartalom.

 

Rendezés: