Leírás
A Rizlingszilváni korábban igen elterjedt fajta volt Magyarországon, mára talán kissé lenézetté vált köszönhetően annak, hogy a rendszerváltás előtt olcsó és igen rossz minőségű borokat készítettek belőle, talán még emlékszünk a 1.5 literes, zöld palackos verzióra és benne a műanyag dugóra... Pedig ez a fajta pont olyan jellegekkel rendelkezik, ami a tisztességes, tiszta, gyümölcsös zamatú, jóivású, nyári borok közé predesztinálja. A Kősziklás Borászat két arca, Ákos és Szabolcs is pont ezért telepítették, hiszen a céljuk egy fiatalos, nyári bor készítése a fajtából, évről-évre, mely üdítőleg hat a borászat teraszán fogadott vendégek számára, ugyanakkor megmutatja a Rizlingszilváni igazi erényeit.
Gyümölcsös, lendületes, üde, modern bor, némi frissítő szén-dioxiddal.