Leírás
Ezt a sűrű aranysárga, kissé akácmézes illatú, fűszeres sört a belga sörfőző hagyományokhoz híven készítették Etyeken világos búzamaláta felhasználásával. Styrian Golding és Hallertauer Perle komlók ellensúlyozzák a búzamaláta édeskés ízét, amit még tovább finomítottak egy-egy csipet édes és keserű narancshéjjal, valamint korianderrel. Végül hagyták a belga búzasörélesztőt dolgozni, mely kerek harmonikus ízt alakított ki a kenyeres, földes, mézes és fűszeres ízek mixéből.
A búzasör mellé javaslunk kecskesajtot, Belgiumban is így fogyasztják, a sajtdarabokkal megszórt könnyű saláta a legjobb kísérő, mert a zöldségek és a sajt friss íze jól harmonizálnak a búzasörbe csempészett finom fűszerekkel. Az opálos, friss búzasör és egy krémes camembert kiváló kombináció. A camembert finom, nemes penészes kérgének, lágy belsejének és a búzasör krémes habjának összhangját tovább erősíti a hozzáadott narancshéj citrusossága.
Ételpárosítási javaslat