Leírás
A Cseri Pincészet bemutatja: "A Rajnai rizling 8 útja" kóstoló
A Cseri család neve - a Pannonhalmi Apátság mellett - immár összeforrt a Pannonhalmi borvidékkel. Ugyanakkor míg előbbi kiválóan felépített marketinggel, jó minőségű, piacos borok készítésével egy presztízs pincészetté avanzsált, addig Cseriék útja szerencsére egészen más volt, amit a Rajnai rizling fajta kövezett ki.
A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, Norbert először egyedül készítette a borokat. Ma már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök. A jelenleg tíz hektáron termelt Rajnai rizling, Sauvignon blanc, Pinot blanc, Fűszeres tramini, Merlot, Cabernet franc és Kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgalmas házasítások alapanyaga is.
Fő fajtájuk a Rajnai rizling, ami a borok világában egy olyan értéktelen kavics, mely csak hozzáértő, kitartó és verejtékes munkával lesz tündöklő drágakő. Mi itt Magyarországon ritkán ismerjük e csiszolástechnika fortélyait, de Mosel (Németország), Elzász (Franciaország) vagy Wachau (Ausztria) vidékein nagyon komoly ékszerkészítők vannak. Cseriék pedig náluk tanultak...
A Biatorbágyon tartandó kóstoló alkalmával a Cseri család egy tagja fog 8 különböző Rajnai rizlinget bemutatni, melyek mindegyike más időpontban, más technológiával, más cél szerint készült. Mi pedig egy elzászi Rajnai pezsgővel fogadjuk a vendégeket. Ritkán adódik ilyesmi, elképesztően izgalmas tanulmány lesz!