Leírás
Ez a bor a nevét a Hidaspetre dűlőről kapta, mely elismerten Szekszárd egyik legjobb dűlője. Dél-keleti fekvésű, talaja kötött agyagos, mészköves. A 35 éves Cabernet franc szőlőtőkéken szigorú terméskorlátozást alkalmaztak, hogy minél jobb minőségű alapot nyerjenek a borhoz. Kézzel szüreteltek a klasszikus 15 kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk: egy fürtválogatással, majd a bogyóválogatást is, mindezt a kiváló minőség elérése jegyében. Ezután 21 napos héjon erjesztést következett, közben kíméletesen macerálták a cefrét, majd 2 éves tölgyfahordós érlelést alkalmaztak.
A Cabernet franc mint fajta a francia Bordeaux-ból származik, de több mint 120 éve termesztik Szekszárdon is, a többi bordeaux-i fajtával együtt. Más országokban cuvée-k, azaz házasítások alapanyagként használják, önállóan ritkábban hozzák forgalomba. Magyarországon, Szekszárdon új otthonra talált, önállóan is kiváló - világszintű - borok készülnek belőle.
Sötétvörös színű, illatában aszalt szilva, vörös húsú erdei gyümölcsök, tölgyfahordós érlelésnek köszönhető enyhe vanília, fahéj, ízében kerek gyümölcsös, határozott vonalú, lecsengése hosszú, fűszeres. A Cabernet franc testes, telt, nagy potenciájú, hosszan érlehető bor. Fogyasztását 16 C -on ajánljuk.