Leírás
Ennél a Chenin blanc-nál az elsődleges szempont volt a szőlőre jellemző tiszta, természetes, a fajtára jellemző tropikális-gyümölcsös karakter megőrzése és bemutatása. Ennek érdekében a hosszú áztatás után minimális préseléssel színmustot nyertek, amiből aztán irányított erjesztéssel, alacsony hőmérsékleten egy filigrán, üde bort nyertek. Az erjesztés acéltartályban ment végbe, ezt pedig 3 hónapos seprőn történő érlelés követte. A Chenin Blanc egy rendkívül sokoldalú szőlőfajta, amely Franciaországban, a Loire-völgyben őshonos. Ez a fajta a világfajták között is elismert, és száraztól az édesig mindenféle borstílusban készül, sőt pezsgőkészítéshez is alkalmas. A Chenin Blanc borok jellegzetes ízvilága üdén florális, kajszibarackos és almás, amelybe marcipános, mézes és szénára emlékeztető jegyek vegyülnek.
A Chenin Blanc borok hosszú érlelési képességük miatt különösen értékesek. Az Anjou és Touraine régiókban készülő borok különösen keresettek, míg Dél-Afrikában a fajta világelső termelője. A Chenin Blanc borok ideálisak mindennapi élvezetre vagy különleges alkalmakra, és remek bor ajándék lehetnek barátoknak vagy családtagoknak. Fedezze fel a Chenin Blanc csodálatos világát és engedje, hogy az ízek elvarázsolják!
Eredményként egy könnyed, de igen tartalmas, friss bort kóstolhatunk, mely illatában hozza a fajtára jellemző ananász-licsi-mangó vonalat, de mellette körtés aromák is visszaköszönnek. Kóstoláskor friss csonthéjas gyümölcsökre, ananászra emlékeztető jegyek jönnek szembe, egy csipetnyi ásványossággal.