Leírás
Kézzel szüretelve és gondos fürtválogatással készült bor. Egy tradicionális házasítás, melyet 6 hónapig érleltek acéltartályban, majd 20 hónapot használt hordóban töltött el. Illatában szép gyümölcsösség, ízeiben összetett, gazdag fűszeresség jelenik meg, kifogástalan egyensúly mellett. Egy igazi szekszárdi Bikavér.
Egy tradicionális házasítás Szekszárd völgyeiből. Illatában szép gyümölcsösség, ízeiben összetett, gazdag fűszeresség jelenik meg kifogástalan egyensúly mellett. Egy igazi szekszárdi Bikavér. Az angol Decanter Magazin áprilisi számában a megtisztelő 90 pontot kapta, illetve a hazai VinCE magazin Eger&Szekszárd bikavér tesztjén a legmagasabb pontszámmal a legjobb hazai bikavérnek választották.
Szőlőfajták: Kékfrankos, Cabernet Franc & Sauvignon, Merlot, Kadarka
Ültetvény kora: 7-101 év között
Dűlők: Hidaspetre, Baranya völgy, Virághegy, Lisztes-völgy
Talaj: meszes lösztalaj vörösagyaggal
Művelésmód, terhelés: alacsony kordon, 40-60 hl/ha
Szüret: 2017. szeptember 24-től október 13-ig
Borkészítés: kézi szüret, kézi fürtválogatás, hűtött erjesztés 16 napig, 28⁰C hőmérsékleten. Érlelés 6 hónap acéltartályban, 24 hónap 70% 1000 literes, 30% vastagabb dongájú
300 és 500 literes használt hordókban.
Házasítás arányai: 50% kékfrankos, 10% CF&CS, 30% merlot, 10% kadarka
Palackozás időpontja: 2020. február 6.
Alkohol: 13,0 % vol.
Fogyasztási hőmérséklet: 16-18⁰C