Leírás
Előd profi borászati hozzáállással a szőlő 3/4-ét lendületes savval, szeptember közepén szüretelte, a negyedét pedig érettebben, magasabb cukorfokkal, októberben szedte hozzá. A bogyózás után rögtön a présbe került, majd hűtött tartályban indult az irányított erjedés. Míg illatban a finoman ásványos és élesztős jegyek is megjelennek, addig ízben és szerkezetben a fajta harsány és új-zélandi stílust követ ízei: egres, bodza, vágott fű.
Előd szerint „borászatilag a legnehezebb fajta”, mégis arányaiban ebből terem a legtöbb a birtokon. Több parcella, több szüreti időpont, gondos erjesztés, akárcsak Új-Zélandon... Palackozás alig három hónap érlelés után januárban, helyben a pincénél.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.