Leírás
Új telepítésű parcelláról szüretelt alapanyag, a borászati munka befejeztével pedig a végeredmény egy jó ívású, könnyed, de mégis elegáns, Villányban szokatlan, gyümölcs orientált Cabernet Franc lett.
5 éves szőlőtőkék szűz termését szüretelték, gyors erjesztéssel számoltak, hogy a “hírhedt” villányi tanninok ne szabaduljanak el, és a gyümölcsösség a lehető legmagasabb koncentrációban maradjon a borban. A tétel fele 500 literes használt hordókban érlelődött 4 hónapig, míg a másik fele tartályban. Remek, fiatalos, könnyen érthető verziója a Cabernet Franc-nak, tele vibráló savakkal, gyümölcs cunamival.
Remek kísérője szalámiknak, kolbászoknak, szárított sonkának.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet kissé hűvösebb, mint általában: 15-16 C