Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Érlelt és érleletlen rumok

A rumokat hagyományosan a nádcukor feldolgozás során keletkezett "melléktermékből", a melaszból, vagy közvetlenül a cukornád levének lepárlásával készítik, majd a párlatot tölgyfahordókban érlelik. A rum jellemzően 37%-60% alkoholtartalommal bír, de léteznek igen magas alkoholtartalmú akár 80%-os rumok is, bár ezek igen ritkák, hiszen csak egy szűk fogyasztói réteg számára készülnek. A rumok között négy kategóriát különböztethetünk meg szín szerint: a fehér-, sötét-, arany- (gold) és a fűszerezett rumok. A rumgyártás hagyományosan a Karib-tenger térségére jellemző, de számos más ország is készíti, ilyen pl Mauriciusz vagy Madagaszkár. 
Korábban a fehér rumot jellemzően koktélokba keverve, a sötét és gold rumokat inkább magukban fogyasztották. Az igen különleges idős „viejo”, illetve érlelt „anejo” rumokat a whisky-khez hasonlatosan magukban vagy jégre töltve fogyasztják.

Rendezés: