Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Borókával és más fűszerekkel, egyedi receptek szerint készülő párlatok, azaz a ginek

A gin egy alkoholos lepárlással készülő ital, amely tulajdonképpen semleges ízű alkoholpárlatból, legtöbbször gabonaszeszből, esetleg borpárlatból, burgonyaszeszből készül, ezt ízesítik a közönséges boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával, de természetesen sok más fűszert is felhasználnak, ugyanakkor ízében mindig a boróka domináns.

A gint ritkán isszák tisztán, inkább tonic-kal keverve vagy koktélokhoz használják meghatározott mennyiségben. A koktélokhoz szinte kizárólag a London Dry Gint használják, amely egy kevésbé aromás desztillált gin; teljesen édesítetlen és nem tartalmaz hozzákevert ízanyagokat. Fűszeresebb típusa a Plymouth Gin (Plym). Sokszor emlegetett fogalom még a Sloe Gin, de ez valójában gin alapú kökénylikőrt jelöl. A köznyelveben elterjedt a Mediterrán gin elnevezés is, ami általában egy (muskotály) szőlőpárlat alapú gint takar, ízesítéséhez sok esetben rozmaringot, kamillát, fahéjat, sőt fügét, narancshéjat vagy éppen csillagáőnizst is felhasználnak. A ginekhez párosítható, minőségi, ízesített (rózsa, uborka, mediterrán, stb) tonicok is igen népszerűek a ginkultúrához kapcsolódóan.

Rendezés: