Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Friuli-Venezia Giulia borvidék

A tartományban hosszú időre visszanyúló hagyománya van a fehér- és vörösborok szítésnek és tulajdonképpen Friuli-Venezia-Giuliának minden talpalatnyi földjét szőlők borítanak. Az itt készülő borokat magas sav tartalom, szép savszerkezet jellemzi, frissek, intenzívek és elképesztő koncentráltságot mutatnak. Sokuk precízen elkészített, egyenes és elegáns bor, nem ritkán bio művelésű alapanyag felhasználásával készül.

A vidék összesen kilenc DOC és DOCG kategóriában készít borokat, nem beszélve a jelentős táj- és asztali borkínálatról. A fehérek a ribolla gialla, mint helyi fajta, a pinot grigio és a sauvignon blanc a jellemző, káékszőlőként refosco, cabernet sauvignon, merlot és pinot noir szőlőfajtákat termelnek. Helyi édesborok a Ramandolo és a Picolit.
 

Rendezés: