Leírás
“A család nagy örömére, a nászútra félrerakott összegből vettem ezt a szőlőt: “muszáj” volt, első látásra szerelem, ahol a világ számomra kitágul és épp belefér ebbe a másfél hektárba. E kicsiny birtok számunkra azóta is az együttlét, a kihívás, a boldogság újra megújuló jelképe.” Villányi Franc-t a poharakba! "2021. szeptember 24-én szüreteltük kézzel. Bogyózva, válogató asztalon válogatva, majd pár napos hideg macerációt követően indult az erjedés, élesztős beoltás, körfejtés és kis csömöszölés, 19 nap héjon tartással. A Zsurki Sanyi barátomtól kapott régi – időtlen – Kossuth préssel préselve, ahol a prés frakció nem került be a színborba, a Nászút így csak a színbort tartalmazza.
Tartályos almasavbontást követően hordóban érleltem 19 hónapig, magyar és francia; új és pár éves hordókban. 2023. decemberében töltöttem, kíméletesen, szivattyúzás nélkül palackozva, 1 mikronos membránszűrővel, prémium Diam dugóval."
Az intenzív illat után az érett, húsos gyümölcsök (fekete bogyósok, meggy) élettel teli savakkal gurulnak a kortyba, a hordófűszerek (kapucsínó, grillázs) édes érzete pedig az érett, szinte bársonyos tanninokkal nyúlik hosszan a lecsengésbe. Sokrétű bor tömör gyümölcsösséggel és finom hordófűszerekkel.