Heumann, Villány
Svájci-német házaspár, akiket különleges szeretet fűz a borhoz. 1995-ben lehetőségük nyílt arra, hogy megvásároljanak egy akkor 40 éves kékoportó ültetvényt a Villányi Borvidéken. Ez a néhány hektár lett a pincészet “alapköve”.
A Villány-Siklós régióban közel tízhektárnyi szőlőterületük java kiváló fekvéssel büszkélkedhet. Birtokaik elsősorban Siklóson és a Villányi-hegység nyugati oldalának déli dűlőiben találhatók. A talaj többségében löszös, részben agyagos, de különböző arányokban mészkő és dolomit is megtalálható benne. A klíma mediterrán-kontinentális, azaz hideg a tél, de viszonylag forró a nyár.
Szőlőterületeik 90 százaléka DHC prémium státuszú. A DHC-szabályzat hektáronként legalább 5 ezer tőkét ír elő, náluk azonban 7 ezer a tőkesűrűség. A szőlőterületeink hozamát minőségorientált szőlőtermelők termésével egészítik ki. Kizárólag bio módszerekkel művelik a villányi szőlőket és hagyományos, fakádas erjesztést és (magyar) hordós erjesztést alkalmaznak.