Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetes édesborok nem csak Tokajból

Az édesborok esetében a sav-cukor harmónia a legfontosabb tényező. Ennek tökéletes összahangjára törekednek az édesbor készítői, nem csak Tokajban. Ugyanakkor csak Tokajban sikerül elérni az aszúszem, azaz a botritisz által "nemesen" fertőzött szőlőbogyó képződését, melyet terroir (fekvés+tájolás+klíma+talaj egysége), szőlőfajták és az emberi munka elválaszthatatlan és kölcsönös hármasának köszönhetünk. Ez utóbbi borokat komoly szakmai felkészültség mellett, a hagyományok és a módszerek ismeretében, hatalmas kézimunkával készítik a hegyaljai gazdák.

Magyarország más tájain viszonylag nehéz természetes édesbort készíteni klimatikus adottságaink miatt, hiszen a borszőlő termelésének északi határán helyezkedik el országunk.

Rendezés: