Leírás
A XX. század tízes éveiben Francesco Caruso fedezte fel, hogy a nyugat-szicíliai Trapani dűlőin minden adottság meg van a minőségi szőlőtermesztésre. Jó minőségű a talaj, a 400-600 méteres tengerszint feletti magasság és a tenger felől érkező szelek deklarálják a sziget más vidékeihez képest jóval hűvösebb és kiegyenlítettebb klímát, amely amellett, hogy segíti a szőlőben az aromák kialakulását, megtartását és ezzel átmentését a borba, kedvező a szőlő egészségi állapota szempontjából is, hiszen jóval kisebb a gombabetegségek kialakulásának esélye.
A XXI. század elején, amikor a klímaváltozás szőlőtermesztésre gyakorolt hatásai már kulcskérdéssé váltak, és mindinkább a gyümölcsös, lendületes, filigrán borok divatosak, Francesco víziói beigazolódni látszanak. Unokái Stefano, Roberto és Francesco Caruso, valamint egy baráti család tagjai, Mario és Francesco Minini, egy észak-olaszországi borforgalmazó cég tulajdonosai közötti találkozás révén nem volt kérdés, hogy az öreg Caruso álma az általa megteremtett alapokon megvalósulhat. Közösen hozták létre a Caruso & Minini pincészetet a nyugat- szicíliai Marsala borvidék szívében.
Jelenleg 120 ha az összes saját termőterület,melynek legnagyobb részét bio módszerekkel művelik.
A Grecanico "Grico" egy narancsvirágos, zsályás és gyümölcsös illatokkal teli fehérbor, melyet friss és örömteli karakter jellemez. A bio művelésű szőlőt kézi szüretben szedték, majd a feldolgozás előtt hirtelen lehűtötték. Ezt az egész fürt kíméletes préselése és a must szabályozott hőmérsékletű erjesztése követte, a 4 hónap acéltartályos érlelés után pedig palackba került. Arany színű, intenzív illattal, amiben narancsvirág, zamatos gyümölcsök és zöldfűszerek (zsálya) keverednek. Az ízben is az illatból már megismert jegyeket hozza. Élvezetes, mediterrán fehérbor.