Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Caruso-Minini, Szicília, Olaszország

Szicília nyugati csücskén, Marsala város körül, 125 hektáron terül el a pincészet, melyet 2004-ben alapított két üzletember, Stefano Caruso és Mario Minini. Ők "polgári" foglalkozásaikat feladva, már mindketten a borászat ügyeit viszik. Jelenleg 120 ha az összes saját termőterület, ezeket igyekeznek a minél magasabbra telepíteni (átlagos magasságuk a tengerszint felett 450 m), hiszen enélkül a sziget forró klímája következtében a borok harmóniája sok esetben nem lenne tökéletes. Már a kezdetektől fontos volt számukra a bio művelés és a fenntartható gazdálkodás. Naturalmente sorozatuk ezt az elvárást reprezentálja. 

Általában helyi fajtákkal Grilloval (bio), Nero d' Avolával (bio), Frappatoval és a klímaváltozás hatására kiszorulóban lévő Perriconeval (bio) foglalkoznak, de van Syrah és Cabernet is a szortimentben. Nyilván az előbbi fajták egyediek, jól reprezentálják Szicília sokféleségét, nem hasonlítanak egyik nemzetközi fajtára sem, ugyanakkor a az utóbbiak esetében igazodnak a konvenciókhoz.

 

 

Rendezés: