Leírás
A Syrah szereti Szicíliát. A Caruso & Minini borászat szőlőültetvényei a sziget nyugati oldalán a marsalai régióban vannak ahol a klíma és a terroir remek a jó Syrah készítéséhez. Ez a bor gyakorlatilag teljesen kifejezi a talaj legjobb tulajdonságait ahonnan származik. Kézi szüret és kíméletes préselés után acéltartályban erjesztik majd 4 hónapra belekerül 500 literes hordókba. A palackozás előtt visszakerül 8 hónapra az acéltartályba, hogy összerendeződjön. A Terre di Giumara borcsaládba tartozó Syrah intenzív és gyümölcsös, mint egy feketebogyós gyümölcsökkel megrakott tál, ugyanakkor élvezetesen fűszeres, mint egy konyhai fűszeres fiók.
Elképesztő, hogy ez a hétköznapi bor hogyan tud minden kortyban meglepetést okozni a bársonyos gyümölcseivel és a gyümölcsökkel kavargó fűszereivel! Néha a fényűzés lehet lágyan elegáns és visszafogottan kellemes. :)