Bujdosó szőlőbirtok
A Bujdosó család összesen 90 hektár saját szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain: a legnagyobb tapasztalattal bíró Bujdosó Ferenc (Feri papa) felügyeli a szőlőmunkákat; fia, a szintén Ferenc és menye, Bea a borok stílusirányát határozzák meg. Másik fia, Zsiga a kereskedelemben vesz részt. Természetesen a fiatal generáció is besegít már, hiszen Zsiga lánya, Dana is néhány éve már a csapatot erősíti. A borász utánpótlást Bujdosó Ferenc legkisebb fia, Ferkó jelenti, aki 2020 nyarán szerezte meg borász diplomáját.
A borvidéken tradicionálisan széles a fajtaválaszték, az adottságok sok fajtának ideálisak, nincs domináns fajta. A pincénél fehéreket találunk a területek 60%-án. Olyan magyar fajtákkal dolgoznak, mint az Olaszrizling, az Irsai Olivér, a Királyleányka vagy a kékszőlők közül a Kékfrankos. A világfajták közül kiemelkedő itt a Sauvignon blanc, a Chardonnay, a Sárgamuskotály, a Rajnai rizling és a Merlot.
Az ültetvények megújításakor Feri papa tapasztalatára hagyatkoztak, az ő fejében tulajdonképpen a borvidék mintegy 50 évnyi termésátlaga és mustfoka áll össze egy táblázattá, elképesztő memóriája van.
Bujdosóék úgy tartják, hogy mindig van lehetőség fejlődni, ezért rendszeresen járnak hazai és külföldi tanulmányutakra. Közhely ugyan, de igaz, hogy a bor a szőlőtőkén dől el, ezért a szőlőművelést szeretnék a lehető legmagasabb szintre emelni, törekszenek a bio termesztésre és ezzel a vegyszermentességre.